Agile/Scrum blog

Het dilemma van een Agile manager

Wiger Middelkamp Door: Wiger Middelkamp,  06-01-2017
Onderwerp: Agile Manager  

Je bent een manager in een Agile omgeving. Dat betekent dat de organisatie zich ingericht heeft op het geven van vrijheid aan iedereen in de organisatie. Maar je weet, bewust of onbewust, dat het geven van vrijheid iets anders is dan dat je rol overbodig is geworden. Wat doe je dan nog wel? Is er nog een mate van grip en controle nodig? En hoe werkt dat dan: is het vrijheid vs. controle, of vrijheid in combinatie met controle?

Kanban binnen Recruitment

Cleo Kampschuur Door: Cleo Kampschuur,  06-01-2017
Onderwerp: Kanban  recruitment  

Een mooi inzicht dat je kan helpen het Recruitment traject te verbeteren. Hoe? Door het gebruik van Kanban!

Eerst even naar de basis hiervan, wat betekent dit toch enigszins ongebruikelijke woord?
Kan staat voor “Visueel” en Ban voor “Kaart”, Kanban betekent dus letterlijk ‘visuele kaart’. Het ontstaan van Kanban gaat terug naar 1953, geïntroduceerd bij Toyota met de ‘just in time’ gedachtegang. Overtollig werk verminderen en waarde maximaliseren, toen nog in de auto-industrie. Maar het gaat verder dan die branche..

Stakeholder collaboration for a large public website- P.O. Podcast 2 Patrick de Groot

Sjoerd Kranendonk Door: Sjoerd Kranendonk,  04-01-2017
Onderwerp: Product Owner Podcast  

In this second episode of the Product Owner Podcast, we have the honour to chat with Patrick de Groot, Product Owner for Politie.nl and other online services. Politie.nl is one of the largest Government websites. Their continuous drive to deliver true value for the Dutch public has been rewarded two years in a row with the 'Website van het Jaar' award, a government first. Patrick shares his experience and insights in working with the Scrum Team and Stakeholders. Specifically about his collaboration with UX specialists, Project Managers & Program Managers; roles you might encounter in your organization.

Hoe win je de wedstrijd? Begin elke dag met een yell!

Wiger Middelkamp Door: Wiger Middelkamp,  04-01-2017
Onderwerp: Daily Scrum  

Als je de dag begint met een yell, dan heb je even een momentje waarop je de knop om zet, en van wakker worden omslaat in actie. Het geeft je een kortstondig gevoel van adrenaline, net genoeg om even je hoofd te legen en met frisse moed aan de slag te gaan.

Misschien werk je al met een dagelijks moment waarop je met je team de dag begint. Soms heet dat een Daily Scrum, maar ook termen als stand-up, dagstart of daily komen we vaak tegen. En als je dat doet, herken je dan dat enigszins ongemakkelijke moment aan het eind van zo’n korte meeting? Dat moment waarop je elkaar een beetje schaapachtig aankijkt en dan maar besluit dat het einde daar is en schuifelend aan de slag gaat? Eindig je dagelijkse start met een yell, en iedereen weet: we hebben het plan gemaakt met elkaar, we gaan aan de slag. Het schaapachtige verandert in actie, het schuifelen in popelen om de wedstrijd te gaan winnen.