Agile/Scrum blog

Onderwerp: Outsourcing

OFFSHOREN: Communicatie, Coördinatie, Control én Commitment

Paul Weghorst Door: Paul Weghorst,  02-11-2012
Onderwerp: Outsourcing  

Offshoren is veel meer dan een technische excercitie. Samen aan één codebase werken, requirements delen e.d. is allemaal relatief snel oplosbaar. Veel lastiger is het inrichten van goede communicatie en coördinatie. Als je met een waterval-aanpak werkt, is de interactie nog redelijk overzichtelijk. Specificaties gaan richting de offshore-locatie en werkende software komt terug. Coördinatie is relatief simpel en communicatie gaat vooral over de kwaliteit van de specificaties en de uiteindelijke software. Echter, schijn bedriegt en deze relatieve eenvoud leidt zelden tot hoge effectiviteit.

Daarom wordt de waterval-aanpak veelal vervangen door Agile-aanpakken zoals Scrum. Kenmerken zijn hoge interactie, korte sprints, samenwerken en korte communicatielijnen. Dan is een afstand van duizenden kilometers ineens een grotere barrière dan bij de klassieke watervalaanpak.

Nearshoring vs offshoring

Patrick van Leeuwen Door: Patrick van Leeuwen,  31-03-2012
Onderwerp: Outsourcing  

Er zijn verschillende redenen voor organisaties om nearshoring of offshoring (uitbesteding) te overwegen. Steeds meer organisaties willen zich richten op hun ‘core business’ en willen de focus houden op hun kernactiviteiten. Daarnaast kan het leiden tot een flinke verlaging van de kosten van eigen activiteiten. Hiernaast is het in Nederland steeds moeilijker om op grotere schaal goede professionals te vinden. In veel van deze gevallen is uitbesteding een goede oplossing.