Agile/Scrum blog

Onderwerp: Overig

Agile game development & design

Dave Woertman Door: Dave Woertman,  09-09-2013
Onderwerp: Overig  

In april van dit jaar was ik op bezoek bij een evenement van de Adobe Usergroup Nederland over online & social games. Het ging veelal over leuke initiatieven die men heeft ontplooid om multi-platform games te ontwikkelen die ook social zijn. Er was 1 presentatie van een bedrijf uit Londen genaamd Plumbee. Een bedrijf dat casino games maakt. Zij kwamen met een gaaf idee over de ontwikkeling van games door middel van Continuous integration en Automated testing gebaseerd op Flash. Het is inmiddels bijna september en deze presentatie spookt nog steeds door mijn hoofd. Een geweldig idee waar ik middels deze blog iets meer over wil vertellen. In de aankomende maand ga ik eens op bezoek bij het bedrijf om hierover eens van gedachten te wisselen….

Doorzetten!

Stephanie Kea Door: Stephanie Kea,  07-12-2012
Onderwerp: Overig  

In het recruitmentvak heb je te maken met veel verschillende factoren. Je kan veel coördineren en sturen, maar je bent van redelijk wat factoren afhankelijk. Wat bieden bijvoorbeeld andere organisaties? Wat kan jij vanuit jouw organisatie bieden? Hoeveel trajecten heeft de kandidaat lopen? Wat vind hij/zij belangrijk? Hoe snel kan je schakelen? Ben je snel genoeg met benaderen? En zo kan ik nog wel even doorgaan.

Meerdere malen dacht ik een goede kandidaat aan de haak te hebben geslagen , maar ontving ik op het laatste moment  een mailtje of telefoontje dat de kandidaat toch voor een andere aanbieding wilde kiezen. Flink balen op dat moment!
Wat ik heb geleerd van mijn manager is niet opgeven, maar doorzetten! Zo is het al meerdere keren voorgekomen dat ik, na de kandidaat veel succes te hebben gewenst, nogmaals belde om te vragen of dat de kandidaat toch niet nog even kennis met mij en Prowareness wilde maken. Dit om in ieder geval een beeld van ons te hebben en aanbiedingen te kunnen vergelijken, nu of wellicht voor de lange termijn.

Habits als chromosoom II; In de praktijk

Stephanie Kea Door: Stephanie Kea,  02-11-2012
Onderwerp: Overig  

In mijn vorige blog heb ik geschreven over hoe een organisatie ‘Habits’ tot stand laat komen. Ik zou terugkomen op het punt ‘Hoe werkt dit in praktijk en hoe zorgt men ervoor dat de Habits leven en in het DNA van de teamleden terecht komen?’

Habits moeten namelijk in de structuur van alle teamleden zitten, niet alleen ergens in een opgesteld document!

Verwachtingen moeten helder zijn binnen de organisatie. Voor de teamleden moeten er continue triggers zijn om de Habits na te leven. Bovendien moeten deze verbetering en optimalisatie stimuleren. Dit is niet iets wat van de één op de andere dag tot stand komt. Hoe krijg je dit voor elkaar?

Habits als chromosoom

Stephanie Kea Door: Stephanie Kea,  17-09-2012
Onderwerp: Overig  

Binnen een organisatie wil men een hoog teamgevoel creëren en is het van belang dat je als team dezelfde uitstraling hebt.  Het is belangrijk dat alle neuzen dezelfde kant op staan en iedereen dezelfde normen en waarden heeft.

Als je persoonlijke leven in 15 verhuisdozen past, in hoeveel ‘dozen’ past je zakelijk leven dan?

Jennifer Sonke Door: Jennifer Sonke,  20-08-2012
Onderwerp: Overig  

Gedurende de jaren dat je in een huis woont, verzamel je ontzettend veel spullen. Spullen die vaak al snel ongemerkt ergens achterin een la verdwijnen. Op het moment dat je gaat verhuizen gooi je vuilniszakken vol aan spullen weg, want als je eerlijk bent heb je ze toch eigenlijk niet meer nodig. Dit zette mij aan tot de vraag, hoeveel ‘zakelijke ballast’ dragen we eigenlijk met ons mee?

The ideal employee of today is a volunteer!

Vikram Kapoor Door: Vikram Kapoor,  06-08-2012
Onderwerp: Overig  

If we agree that people work less and less for money and more for a cause(purpose). If that is really the case the ideal employee of today is volunteer! So how do you recognize a volunteer if you see one?

Hoe vind je als Agile Freelancer een leuke en geschikte opdracht?

Stephanie Kea Door: Stephanie Kea,  25-07-2012
Onderwerp: Overig  

In deze tijd vinden er veel reorganisaties plaats en is het moeilijker om een vast (onbepaald) contract te krijgen. Meer organisaties willen gaan (samen)werken met freelancers, de vraag hiernaar groeit.
Daarnaast zijn er steeds meer experts die de stap naar ZZP’er maken. Dit betekent vaak meer vrijheid, de ‘krenten uit de pap’ kunnen halen en eigen baas zijn.
De markt wordt groter, maar hoe vind je als freelancer die echt de ambitie heeft om Agile te werken, nu een leuke en geschikte opdracht?

The lighter your ego the higher you fly

Vikram Kapoor Door: Vikram Kapoor,  25-06-2012
Onderwerp: Overig  

If you want to fly high (achieve stuff) you need to be light! Not in physical sense but mental i.e. your ego.

How to get people to think and come outside the box?

Vikram Kapoor Door: Vikram Kapoor,  13-06-2012
Onderwerp: Overig  

Why do we find it difficult to think and act outside the box?
Because we are prisoners of our own comfort zone.

Surround Sound Scrum Deployments

Rini van Solingen Door: Rini van Solingen,  11-06-2012
Onderwerp: Overig  

During the last years we have observed an additional way of getting up to pace with Scrum fast: Surround Sound Scrum. Surround sound ensures that the Scrum ‘music’ comes from all sides!

Persoonlijk contact tijdens het recruiten

Stephanie Kea Door: Stephanie Kea,  22-05-2012
Onderwerp: Overig  

Human Capital (het menselijk ‘kapitaal’ van organisaties, dus de medewerkers) wordt steeds belangrijker, wat is er nu leuker om als recruiter ervoor te zorgen dat er bij organisaties de beste mensen worden aangetrokken ? Wanneer je de vraag ‘Wat is er zo leuk aan recruitment’ stelt aan een recruiter, zal je ongetwijfeld horen dat zij het persoonlijke contact zo leuk vinden. Je hebt als recruiter inderdaad veel contact met (potentiële) kandidaten. Hoe kan je dit het beste insteken?

Dromen zijn geen bedrog...

Jennifer Sonke Door: Jennifer Sonke,  16-05-2012
Onderwerp: Overig  

Weet je nog hoe het was om vroeger te dromen over later? Iedereen heeft er wel van gedroomd om brandweerman of fotomodel te worden, maar ergens in het proces van volwassen worden, wordt het ons afgeleerd om te dromen. Als volwassene moet je serieus worden en je bezig houden met de ‘zorgen’ van het leven. Het vervelende hiervan is dat je voordat je het weet, je alleen nog bezig bent met zorgen maken.

The Three Ingredients of Commitment

Rob van Lanen Door: Rob van Lanen,  07-05-2012
Onderwerp: Overig  

Have you attended or facilitated retrospectives that did not result in improvements? Are the same retrospective topics coming up again and again without changing anything? Do you feel you are the only one who is signing up for tasks? After reading this post, you will know about my experiences and insights. You will definitely not feel alone anymore. You may even want to use my changed approach…

Geven is het nieuwe krijgen

Door: Derk Zegers,  07-05-2012
Onderwerp: Overig  

Juist in deze tijden van recessie kan de aanpak van sales bij een bedrijf het verschil maken.
Vielen er in de diepste dalen van de crisis veel bedrijven om, slaagden er een handjevol bedrijven in dit juist in hun voordeel om te buigen en er iets aan te doen.

Bestaat Agility in contracten?

Jennifer Sonke Door: Jennifer Sonke,  02-03-2012
Onderwerp: Overig  

Contracten zijn er vaak niet omdat partijen goed met elkaar samenwerken, maar contracten zijn er eigenlijk alleen voor die situaties die partijen proberen te vermijden. Een Agile omgeving vraagt om flexibiliteit en aanpassing aan de omgeving. Betekent dit dan dat er geen contracten meer kunnen bestaan in een Agile omgeving?

Meesterschap in Scrum – Retrospectives

Door: Dave Brands,  25-01-2012
Onderwerp: Overig  

De eerste ‘Meesterschap in Scrum’ in het nieuwe jaar 2012 was een ‘energy boost’ voor alle deelnemers. Een relevant onderwerp en grote opkomst zorgden voor vele interessante discussies en inzichten. Daarnaast zorgden de praktische oefening met de verschillende retrospective vormen voor inspiratie voor alle aanwezige Scrum Masters en Product Owners.

Grip krijgen op een Agile omgeving (voor Finance medewerkers)

Jennifer Sonke Door: Jennifer Sonke,  17-01-2012
Onderwerp: Overig  

De levensvatbaarheid van een organisatie wordt bepaald door de resultaten die zij boekt in het heden en de verwachtingen die zij heeft van toekomst. Een omgeving waarin reageren op verandering boven het strikt volgen van een plan gesteld wordt, kan Finance slapeloze nachten bezorgen. Hoe kan je een forecast maken wanneer deze telkens veranderd omdat de prioriteiten van het team veranderen?