Agile/Scrum blog

Onderwerp: Recruitment

Kanban binnen Recruitment

Cleo Kampschuur Door: Cleo Kampschuur,  06-01-2017
Onderwerp: Kanban  recruitment  

Een mooi inzicht dat je kan helpen het Recruitment traject te verbeteren. Hoe? Door het gebruik van Kanban!

Eerst even naar de basis hiervan, wat betekent dit toch enigszins ongebruikelijke woord?
Kan staat voor “Visueel” en Ban voor “Kaart”, Kanban betekent dus letterlijk ‘visuele kaart’. Het ontstaan van Kanban gaat terug naar 1953, geïntroduceerd bij Toyota met de ‘just in time’ gedachtegang. Overtollig werk verminderen en waarde maximaliseren, toen nog in de auto-industrie. Maar het gaat verder dan die branche..

Recruitment: ‘De ideale kandidaat?’, ‘Bullshit!’.

Rosanne Kweekel Door: Rosanne Kweekel,  21-07-2015
Onderwerp: Recruitment  Hiring  

‘Het juiste moment bestaat niet!’ en meer van dit soort quotes zijn voor mij eyeopeners als recruiter. Waarom? Eén omdat ik er heilig in geloofde dat het juiste moment  wel bestond en twee omdat ik mij als een pitbull in een kandidaat vast bijt ben en mij nooit van mijn stuk laat brengen. Yeah right! Een workshop van Marco Berkhout heeft mij doen inzien dat je zelf het juiste moment en de (bijna) ideale kandidaat creëert.


It’s all about Passion, Purpose, and Potential

Barry Overeem Door: Barry Overeem,  06-07-2015
Onderwerp: Recruitment  Hiring  

Recently I stumbled upon a very short note stored within my Evernote. It only contained the words 'Passion, Purpose, Potential'. It took me a while to remember the reason for writing these words down, but it had to do with a company that uses these three areas as their core focus for recruiting new employees.

Hoe rekruteer je fantastische collega’s??

Rini van Solingen Door: Rini van Solingen,  24-04-2015
Onderwerp: recruitment  

Ik ben geen recruiter. Ondanks dat we bij Prowareness enorm op zoek zijn naar fantastische collega’s, ben ik niet heel ervaren en bekwaam in het vinden van nieuwe collega’s. Toch dacht ik tot een maand geleden dat ik voldoende bijdroeg. We hebben namelijk een recruitment team en ik help ze wanneer ze hier om vragen. Prima toch? Een beetje naïef. Dat ik heb ik wel ontdekt. Vorige maand hebben we een mini-cursus gekregen over recruitment en mijn ogen zijn open gegaan (en mijn mond viel open tijdens die sessie). In deze blog wil ik mijn belangrijkste eyeopeners bespreken, zodat ook anderen hier hun voordeel mee kunnen doen. Wat mij bovenal is bijgebleven is dat recruitment eigenlijk gewoon verkoop is. Recruitment is sales, en andersom. Daarnaast mag je best ver gaan in het verkopen van een functie. Verder dan ik dacht, in elk geval. Bovendien gaat het om persoonlijk contact en om voorbereiding. Tot slot, heb ik geleerd dat het niet gaat om het bedrijf, maar om de collega’s en het werk. Je wordt niet ‘verliefd’ op een bedrijf, maar op de mensen die er werken en de sfeer die er heerst. Wil je hier meer over weten en voorbeelden krijgen? Lees dan verder.

Recruitment: Zakelijk Tinderen

Ilse Goedman Door: Ilse Goedman,  03-09-2014
Onderwerp: Recruitment  Zakelijk Tinderen  

In september 2012 is de datingsapp Tinder gelanceerd. Deze applicatie gebruikt basisgegevens uit Facebookprofielen, zoals interesses, gemeenschappelijke connecties en geografische locaties, om mensen aan elkaar te koppelen. Gebruikers krijgen een foto te zien en kiezen ervoor om deze ‘weg te swipen’ of te ‘liken’. Als twee gebruikers elkaar liken ontstaat er een zogenaamde ‘match’. Op zo’n moment introduceert Tinder de gebruikers aan elkaar en opent een chat. Dit lijkt misschien oppervlakkig, maar is desalniettemin heel erg van deze tijd. De app is leuk, makkelijk, verrassend, snel en blijft steeds met nieuwe potentiele ‘kandidaten’ komen. Het is dan ook niet gek dat direct na de lancering het aantal gebruikers in razend tempo is gestegen. Momenteel maken er dagelijks zo’n 5,4 miljoen mensen gebruik van de applicatie.