Agile/Scrum blog

Onderwerp: Training

Hoe word je een geweldige Scrum Master?

Barry Overeem Door: Barry Overeem,  12-11-2014
Onderwerp: Scrum Master  Scrum Master Advanced  training  

"Gefeliciteerd met het behalen van het Professional Scrum Master Assessment! U heeft gedemonstreerd te beschikken over de fundamentele kennis van de rol van Professional Scrum Master en de principes van het Scrum Framework te beheersen zoals deze beschreven worden in de Scrum Guide."


Elke dag verschijnt dit bericht in meerdere mailboxen om nieuwe Scrum Masters te feliciteren met hun behaalde certificaat. Zij hebben bewezen fundamentele kennis van het Scrum Framework te hebben. Het moeilijkste gedeelte moet echter nog komen; het toepassen van de verkregen kennis in echte projecten, gecombineerd met hun eigen dagelijkse problemen, hoge verwachtingen en ogenschijnlijk harde deadlines.

Maximaal rendement uit je training!

Stephan van Rooden Door: Stephan van Rooden,  26-11-2013
Onderwerp: Agile Academy  Training  

Leren is leuk! Al denk je daar anders over als je net je studie hebt afgerond. Op het moment dat je bij een organisatie in dienst treedt, word je overladen met kennis. Soms word je door een ‘oude rot in het vak’ wegwijs gemaakt. Maar het komt ook steeds vaker voor dat je de eerste weken/maanden van je carrière weer in de schoolbanken zit middels bijvoorbeeld een traineeship of andersoortig inwerk programma.