Agile/Scrum blog

Onderwerp: leiding geven

Combineer Lean en Agile!

Peter Koning Door: Peter Koning,  28-01-2014
Onderwerp: agile  improvement  Lean  Lean IT  leiding geven  zelfsturende teams  

Scrum of een andere Agile variant is waarschijnlijk bij u al ingevoerd binnen de afdeling softwareontwikkeling (IT). De meest recente releases zijn dankzij Scrum voor de deadline en met hoge kwaliteit gebouwd. De medewerkers zijn meer tevreden. Maar zijn cijfers als de winst, de omzet, de liquiditeit of de klanttevredenheid sterk gegroeid? Is het mogelijk om de kracht van Scrum bedrijfsbreed toe te passen? Als dat mogelijk zou zijn, zouden dan deze cijfers sterk stijgen?

Bedrijven kunnen een combinatie van Lean en Agile (Lean-Agile) omarmen om zo de winst, de liquiditeit en de klanttevredenheid sterk te verbeteren. We zullen u uitleggen wat Lean-Agile is en hoe u daarmee kunt beginnen.

Ons nieuwe boek: Scrum voor Managers

Rini van Solingen Door: Rini van Solingen,  12-11-2013
Onderwerp: agile  Agility in de bedrijfsvoering  leiding geven  product companies  Scrum  zelfsturende teams  

Op 13 november 2013 is “Scrum voor Managers” officieel uitgekomen. Dit boek heb ik samen met Rob van Lanen geschreven. Het boek richt zich op de manager die zich afvraagt hoe hij in een Agile organisatie leiding geeft, stuurt, meet en optimaliseert. Het boek is opgebouwd rond de 50 meest gestelde vragen door managers over Scrum en Agile. Daarnaast gaat het in op de meest genoemde vooroordelen en misverstanden die wij in onze dagelijkse praktijk tegenkomen.

Agile Transition: Why and how?

Paul Weghorst Door: Paul Weghorst,  05-11-2013
Onderwerp: agile  leiding geven  Agility in de bedrijfsvoering  

The average lifetime of a company in the S&P 500 has fallen by 80% since 1937. The profitability of all publicly traded US firms has progressively dropped by 75% (source: The Shift Index, Deloitte Center for the Edge, 2011).

 Many organizations who are leading their market at the moment, didn’t exist ten years ago. New ideas can be succesfully executed because of new ways of sales and distribution.

 For organizations who have been in the market for quite some time, this is a serious threat.

Een Agile transitie met een externe transitiemanager. Kan dat wel?

Rini van Solingen Door: Rini van Solingen,  08-10-2013
Onderwerp: Agile Teams  Agility in de bedrijfsvoering  leiding geven  zelfsturende teams  agile  

Elke dinsdagavond zitten wij met alle collega’s op kantoor bij Prowareness. Tot half zes hebben we het over de belangrijkste stappen die wij als bedrijf moeten zetten. Daarna eten we en van zes tot acht uur stipt werken we aan de top 5 onderwerpen die ons beter maken.

Dat doen we in teams. Wij zitten in het team rond onze transitie-aanpak.

Op dat punt zitten we met een dilemma. Vanavond werden we ons namelijk bewust (sommigen van ons in elk geval) van een paradox. Namelijk, wie leidt nu eigenlijk een Agile transitie? Een deel van ons vindt dat een Agile transitie wordt geleid door het management. Zij zijn de cultuurbewakers, zij zetten de lijnen uit, zij geven dagelijks leiding. Als externe Agile coach kun je dat niet doen. De leiding van een Agile transitie ligt bij het management van de organisatie die die transitie uitvoert. Dat is de mening van de ene helft van ons team.

Hoe begin je met Scrum - Een Agile Starterskit

Rini van Solingen Door: Rini van Solingen,  26-06-2013
Onderwerp: leiding geven  scrum teams  Scrum in Sales en Marketing  

Starten met Scrum
Inmiddels hebben we vanuit Prowareness al een kleine 100 bedrijven geholpen met het oppakken van Agile; meestal door het invoeren van Scrum. Onze aanpak begint met samen in een workshop te  bepalen wat nodig is en daarmee maken we  een specifiek plan. We noemen dat; de ‘Agile Deployment Backlog. Dit is een lijst van uit te voeren werk. Daarmee laten we dan ook meteen aan het management zien hoe je deze Agile olifant ‘hapje voor hapje’ kunt opeten. Scrum invoeren is, namelijk, een complexe verandering en het succes van de verandering hangt nauw samen met de omgeving. Een dergelijke maatoplossing maken via een Agile Deployment Backlog is op zich een prima idee. Een maatpak zit nu eenmaal het best.

Waarom is een starterskit dan nodig?

Een veel gehoorde vraag in al deze trajecten is de vraag naar een starterspakket. Dat lijkt niet heel erg Agile, want het denken in ‘one-size-fits-all’ en het denken in ‘blauwdrukken’, is niet heel erg Agile. Daartegenover staat dat vrijwel elke Manager of Directeur die we ontmoeten hulp nodig heeft bij het starten met Scrum. Ze vragen letterlijk om een plan van aanpak, een nieuw organisatieschema, een blauwdruk, of zelfs om een Gantt-chart. Ze vragen hulp en houvast voor deze transitie. En die vraag is natuurlijk volstrekt legitiem.

Tool voor Recruitment: Myers Briggs Type Indicator

Charlotte Bendermacher Door: Charlotte Bendermacher,  10-06-2013
Onderwerp: Coaches  high performing teams  leiding geven  

Binnen het recruitment vak zijn er heel veel verschillende assessments/tools die je in kan zetten om iemand beter te leren kennen. Bij Prowareness gebruiken wij onder andere MBTI hiervoor, the Myers Briggs Type Indicator.

Het is een tool die aangeeft waar de voorkeur van de sollicitant ligt, hier zit dus absoluut geen goed of fout bij, maar het geeft een richtlijn voor het gesprek. Met voorkeur wordt bedoelt: dat wat je kiest (natuurlijke neiging) als je helemaal vrij bent om te kiezen. Denk aan mate van zelfstandigheid? Denken of doen? Behoefte om te presteren? Etc.
Wees er als recruiter dus ook erg duidelijk over dat de sollicitant niet op basis van deze assessment wordt aangenomen of afgewezen!

Van Agile Development naar the Agile Company

Paul Weghorst Door: Paul Weghorst,  07-12-2012
Onderwerp: leiding geven  Scrum Teams  

Het ontwikkelen van software met Agile/Scrum is inmiddels doorgevoerd bij veel software-ontwikkelteams. Organisaties plukken dagelijks de vruchten van de grote voordelen van deze aanpak: elke paar weken werkende software, altijd het belangrijkste eerst en de focus op continu leren.
Veel organisaties maken nu de stap om de voordelen van Agile werken door te trekken naar de andere afdelingen van de organisatie. Om te beginnen langs de as van de software-keten: klant -> sales -> ontwikkeling -> beheer.

Organisaties die verder gaan hebben alle processen met Agile-principes ingericht. Prowareness is een goed voorbeeld: coaching, consulting, software development, sales, marketing en finance hanteren sprints, standups, reviews en retrospectives als tweede natuur.
Dat is geen sinecure voor grote organisaties met een traditionele plan/do/check/act-besturingsfilosofie. Hoe 'unfreeze' je een dergelijke organisatie op een beheerste manier?

How to talk less about results and more about behavior?

Vikram Kapoor Door: Vikram Kapoor,  16-07-2012
Onderwerp: leiding geven  

Sometimes we focus so much on results that we forget all about what leads to it. Behavior! As a leader your "system" is more sustainable if the process (behavior) is right. It is however awkward to talk about it, let alone talk about it a lot. This as it makes everybody very self conscious and thus uncomfortable.

Leidinggeven tijdens het invoeren van Agile is teamwork!

Henk Jan Huizer Door: Henk Jan Huizer,  16-05-2012
Onderwerp: leiding geven  

Veel organisaties maken de keuze om Agile te omarmen of hebben die keuze al gemaakt. De voordelen als snel en frequent opleveren, beter aansluiten bij de behoefte van de klant of eindgebruiker, meer zicht op de voortgang, altijd de beschikking over een werkend product, zijn voor veel organisaties onweerstaanbaar. Maar dan, de keuze is gemaakt, nu moet de organisatie nog om.