Agile/Scrum blog

Onderwerp: scrumbord motivatie

Als het kan, gebruik dan een fysiek scrumbord

Door: Hendrik-Jan van der Waal,  08-04-2015
Onderwerp: scrumbord motivatie  

Ik ben sinds maart 2014 agile coach bij Prowareness. In de jaren daarvoor heb ik een aantal teams geholpen, maar vooral zelf een transitie doorgemaakt. Van een ervaren Prince II projectmanager, ben ik scrum master geworden en uiteindelijk ging ik ook weer "gewoon" mee doen, werkende software opleveren.

In die periode werkten we veel met een fysiek scrumbord. Klanten waar nu kom, hebben eigenlijk allemaal een digitaal scrumbord. Dat is logisch: remote teams of veel teams, digitaliseren is de enige oplossing. De overhead van een fysiek bord delen met remote teams, de dubbele administratie, het is al snel te veel. En er zijn al veel blogs geschreven over de voor en nadelen van digitale borden. Even google'n geeft al veel informatie
Maar één aspect wordt zelden benoemd. Teams lijken anders om te gaan met fysieke scrum borden. Er gebeurt iets als je werkt met stickies. Het lijkt iets te doen met de motivatie in een team. Teams houden het bord beter bij, zeker als er veel taken worden afgetikt. Maar hoe zit dat?