Agile Cockpit


Agile Cockpit is gebouwd op de gedachte dat software zich aan moet passen aan de gebruiker, in plaats van dat gebruikers zich moeten aanpassen aan de software.

Agile Cockpit is daarom opgebouwd in apps. Apps zijn functionaliteiten die naar wens aan- en uitgezet kunnen worden. Informatie die u niet wilt zien, kunt u eenvoudig weglaten/ wegklikken. Informatie die u naar voren wilt halen, hoeft u daar alleen maar heen te slepen. Agile Cockpit past zich aan naar uw wensen en is zeer gemakkelijk in gebruik.Bekijk hier de introductie video van Agile Cockpit


Een greep uit de beschikbare apps van Agile Cockpit:

  • Dashboard
  • Daily stand-up
  • Burndown
  • Team Management
  • Backlog creatie en planning
  • Key Performance Indicators
  • Live video stream

Ieder teamlid kan zijn eigen collectie apps samenstellen. Agile Cockpit hanteert één vaste prijs ongeacht het aantal opties die u in gebruik neemt.

Dashboard

Het dashboard in Agile Cockpit is vergelijkbaar met de dashboards die u gewend bent van bijvoorbeeld uw auto: deze geeft u in één oogopslag de status van de verschillende componenten. Het dashboard van Agile Cockpit geeft u een overzicht van de belangrijkste informatie van de individuele apps, zoals bijvoorbeeld de Burndown statistieken en het aantal bugs van het product. Onze filosofie van flexibele en aanpasbare software wordt weerspiegeld in het dashboard van Agile Cockpit, u bepaald daarbij zelf welke applicaties u wilt weergeven in het dashboard en waar u deze terug wilt zien.

Daily standup

Met de daily stand-up app van Agile Cockpit kunnen de teamleden de stand-up opnemen en deze delen met andere belanghebbenden van het project. Op deze manier kunnen de betrokkenen die niet in staat waren om de meeting bij te wonen in hun eigen tijd letterlijk terugzien wat er is gezegd. Zo blijft iedereen op de hoogte. Ook ideaal wanneer uw team niet in dezelfde tijdzone tegelijkertijd aanwezig kan zijn.

Burndown

De burndown app toont hoeveel werk afgerond is in de huidige sprint en tevens hoeveel werk nog gedaan moet worden. Daarnaast is in Agile Cockpit tevens ruimte gemaakt om ‘oudere’ burndowns op te slaan en terug te zien. Op deze wijze kunnen patronen herkent worden om in de volgende sprints te verbeteren.

Team Management

Het Scrum team is het belangrijkste element binnen het Agile werkproces. Agile Cockpit maakt het gemakkelijk om uw teams te beheren; u kunt deze snel aanpassen, uitbreiden en zelfs teams verwijderen. Ook wanneer leden veranderen van rol of teamleden worden toegevoegd kunt u de persoonlijke gebruikersinformatie eenvoudig aanpassen zodat uw teaminformatie altijd up to date is.

Backlog creatie en planning

De Apps binnen Agile Cockpit stellen u in staat om eenvoudig uw stories en taken aan te maken. Het toevoegen van nieuwe Backlog items is zeer gemakkelijk, door te slepen kunt u items eenvoudig veranderen van prioriteit en positie. Ook is het zeer gemakkelijk om Agile Cockpit samen met Team Foundation Server 2010 te integreren, alle wijzigingen die u maakt worden weerspiegeld in de Agile Cockpit Backlog en vice versa.

Reporting

De Reporting app biedt u een aantal statistieken welke u kunt gebruiken om te zien hoe uw teams presteren. Door oudere data op te slaan kunt u tevens trends ontdekken in de status en ontwikkeling van uw team.

Live video stream

Met Video app krijgt u een live video feed rechtstreeks vanaf uw team. Dit is een optionele functionaliteit die bijdraagt aan de transparantie en binding binnen uw team. Deze video feed verkleint letterlijk de afstand. Agile Cockpit biedt uw individuele teamleden precies dat wat zij nodig hebben om optimaal met elkaar te communiceren.

Taskboard

De Taskboard app geeft u een simpel overzicht van alle Backlog onderdelen en hoe deze worden opgesplitst in kleinere taken. Daarbij ziet u tevens wat de status van deze taken is. U kunt eenvoudig slepen en taken laten vallen op de Taskboard om hun status te wijzigen in ‘to do’, ‘busy’ en ‘done’. Het is tevens zeer gemakkelijk om nieuwe taken toe te voegen, deze toe te wijzen aan één of meerdere teamleden of om andere informatie, zoals de voorspelde hoeveelheid inspanning en het resterende aantal uren van werk, aan te passen.

Voor meer informatie kijk op www.agilecockpit.com.

Scrum Webshop