Professional Scrum Product Owner Training

Beschrijving

Heeft u al (enige) ervaring in het werken als Product Owner, maar heeft u het Scrum Product Owner examen nog niet gedaan? Volg dan de Scrum gecertificeerde Product Owner training. De Scrum Product Owner training wordt in het Nederlands gegeven door één van de weinige Nederlands gecertificeerde Professional Scrum trainers en tevens Agile Coaches bij Prowareness, Henk Jan Huizer en Rob van Lanen. Op veler verzoek bieden wij de Scrum Master en Product Owner training in Amsterdam Engelstalig aan.

De toepassing van Scrum voor het ontwikkelen van software neemt sterk toe. Veel organisaties overwegen om Scrum toe te passen of werken al met een Scrum Team. Veel beschikbare hulpmiddelen en trainingen richten zich op de theorie van Scrum en slechts in mindere mate op de toepassing. Dit terwijl 'de kracht van Scrum' juist ligt in het eenvoudig oppakken en toepassen ervan. Prowareness biedt u daarom de mogelijkheid om theorie en praktijk aan elkaar te koppelen door middel van deze Professional Scrum Product Owner Training, inclusief Product Owner examen en certificering via Scrum.org.

De Product Owner vertegenwoordigt de klant binnen het Scrum team. Hij zorgt er voor dat het Scrum team met de juiste visie naar het project kijkt. Hij is verantwoordelijk voor het opstellen van de User Stories en deze te prioriteren in een Product Backlog.

De training Professional Scrum Product Owner geeft u kennis en begrip omtrent de rol van Product Owner, alsmede het belang van de rol binnen het Scrum team. In deze opleiding leert u de basisvaardigheden voor het definiëren en managen van een geprioriteerde Product Backlog en het creëren van accurate en realistische product en release plannen. Door middel van praktijkvoorbeelden en praktische oefeningen doet u kennis en ervaring op omtrent de rol van Product Owner, zodat u deze direct kunt inzetten in uw eigen organisatie.

De tweede opleidingsdag vindt altijd direct op de eerstvolgende werkdag plaats na de eerste opleidingsdag.

De rol van de Product Owner

De Product Owner is verantwoordelijk voor het succes van het product en het maximaliseren van de Return On Investment (ROI). Hij bepaalt welk product gebouwd wordt en waar de prioriteiten liggen. De Product Owner heeft dus het stuur in handen. Een goed functionerende Product Owner is essentieel voor het succes van het project.

De Product Owner:

 • Managet de verwachtingen tussen de business en de IT-organisatie;
  • Enige aanspreekpunt over inhoud van het te realiseren systeem;
   • Op strategisch niveau bezig met creëren en uitdragen van de visie op het eindproduct, volgen van marktontwikkelingen, het managen van de roadmap;
    • Op tactisch niveau plant hij de release, onderhoudt de Product Backlog en neemt deel aan de Scrum Meetings.

    • Leerdoelen Professional Scrum Product Owner Training

     Houd er rekening mee dat tijdens deze training (praktijk)voorbeelden worden gegeven die over het algemeen gebaseerd zijn op een IT-omgeving. Dit kan ertoe leiden dat de voorbeelden voor deelnemers die niet binnen een IT-omgeving werken, wellicht minder herkenbaar en relevant zijn. Na deze 2-daagse interactieve training heeft u:

     • Kennis van hoe de iteratief-incrementele principes door Scrum worden ingevuld;
      • Inzicht in welke elementen Scrum onderkent, de samenhang ervan en hoe deze productiviteitsverhogend werken;
       • Hoe de Scrum fundamenten van belang zijn voor incrementeel productbeheer en hoe deze creatief naar hun eigen praktijksituatie vertaald kunnen worden;
        • Kennis van accurate en realistische product- en releaseplannen;
         • Een concreet beeld van hoe zij kunnen optreden als Product Owner richting Scrum Teams en stakeholders.

         • Als Product Owner kunt u:

          • User Stories opstellen en prioriteren in een Product Backlog;
           • Zelfstandig denken in termen van een goede toepassing van het Scrum framework voor productbeheer.

           • Scrum Product Owner Certificatie

            Na het volgen van de training Professional Scrum Product Owner bent u in staat om uw certificering via Scrum.org af te ronden door middel van een officieel examen. Dit examen zit bij de prijs inbegrepen en kunt u tot twee weken na het volgen van de training online afleggen.


            Voorbereiding op de Professional Scrum Product Owner Training

            De Scrum Framework Training is een uitstekende voorbereiding op de Professional Scrum Master, Professional Scrum Product Owner en Professional Scrum Developer Training.

            Online Assessment

            Wilt u weten of de Professional Scrum Product Owner training voor u van toegevoegde waarde is? Doe dan een gratis online Product Owner oefen assessment op de site van Scrum.org. Dit assessment staat qua niveau gelijk aan een het officiële assessment voor de Professional Scrum Product Owner. Wanneer u een score heeft van minimaal 80% is uw kennisniveau van Scrum voldoende om deel te nemen aan de gecertificeerde Scrum trainingen. Is uw score lager dan 80%, dan adviseren wij u voorafgaand aan de Product Owner de eendaagse Scrum Framework training te volgen.

            Doelgroep

            De Professional Scrum Product Owner Training is geschikt voor (Product) Managers die verantwoordelijk zijn voor het optimaliseren van de waarde van hun producten en IT Development Managers die verantwoordelijk zijn voor een businesslijn en het optimaliseren van de waarde dat IT ervan krijgt.

            Deelname en inschrijving

            Je kan je via het inschrijfformulier direct voor deze training inschrijven. De kosten per deelnemer zijn € 1.495,-. Dit bedrag is vrijgesteld van omzetbelasting op grond van artikel 11-1-o wet omzetbelasting 1968. Voor deze prijs krijg je twee dagen training, het Scrum Product Owner examen, het lesmateriaal en twee dagen lunch. Voor deze training hoef je geen laptop mee te nemen. De tweede dag training vindt altijd op de eerstvolgende werkdag na de eerste dag training plaats.

            Meesterschap in Scrum

            Wanneer je Scrum in de praktijk toepast, komen vaak aanvullende vragen en issues naar boven. Daarom mag je, na het deelnemen aan Professional Scrum Product Owner Training, eenmalig gratis deelnemen aan een sessie van Meesterschap in Scrum.

            Kosten voor deelname aan de cursus bedragen EUR 1495,- exclusief BTW. De prijs is per deelnemer, inclusief 2 dagen training, examen, lesmateriaal en lunch.

            Datum(s)TijdLocatieAanmeldingPrijs
            In overlegIn overlegIn companyAanvragen / Info-
            11-11-2015
            12-11-2015
            09:00 - 16:30AmsterdamGeslotenEur 1495
            16-11-2015
            17-11-2015
            09:00 - 16:30Amsterdam (English)GeslotenEur 1495
            02-12-2015
            03-12-2015
            09:00 - 16:30ApeldoornGeslotenEur 1495
            02-12-2015
            03-12-2015
            09:00 - 16:30Delft (Hotel Westcord)GeslotenEur 1495
            09-12-2015
            10-12-2015
            09:00 - 16:30EindhovenGeslotenEur 1495
            04-02-2016
            05-02-2016
            09:00 - 16:30Amsterdam (English)GeslotenEur 1495
            02-03-2016
            03-03-2016
            09:00 - 16:30Amsterdam (NH Schiphol)GeslotenEur 1495
            13-04-2016
            14-04-2016
            09:00 - 16:30AmsterdamGeslotenEur 1495
            25-05-2016
            26-05-2016
            09:00 - 16:30AmsterdamGeslotenEur 1495

            Locatie(s)

            De Professional Scrum Product Owner Training wordt op diverse locaties in Nederland (en Duitsland) gegeven. Het is tevens mogelijk deze Scrum Product Owner Training te volgen met uw eigen Scrum Team intern bij uw organisatie. Informeer bij onze Agile Academy naar de mogelijkheden voor deze 'in-company' trainingen.

            Locaties in Nederland voor het volgen van de Scrum Master training:

            In de bevestigingsmail ontvangt u informatie over de training, de Scrum Guide en de gegevens van de locatie.

            Contact

            Voor meer informatie over onze Agile Trainingen kun je contact opnemen met onze Agile Academy via agileacademy@prowareness.nl of telefoonnummer 015 - 241 18 00.