Agile/Scrum blog

Welke competenties dien je als Agile Recruiter te bezitten?

Stephanie Kea Door: Stephanie Kea,  06-03-2013
Onderwerp: agile recruitment  

Agile Recruiters zorgen ervoor dat de organisatie groeit en het Human Capital van de organisatie verstevigd wordt.  Zij hebben een belangrijke job binnen de organisatie, aangezien de groei van de organisatie afhankelijk is van hen presteren.  

Echter vissen Agile Recruiters in een vijver waar nog zoveel anderen in vissen. Hoe spring je daar als organisatie, maar ook als Recruiter bovenuit en zorg je dat je de beste vis(sen) aan de haak slaat, die zich vervolgens ook nog eens als een vis in het water voelt binnen de organisatie?

Wij, Charlotte en Stephanie, zijn verantwoordelijk voor Recruitment binnen Prowareness. Continue willen wij ons verbeteren, het proces, de vacatures, de intakes en manier van werven. Naast het proces willen wij onszelf ook uitdagen op het gebied van een aantal competenties, waarvan wij denken dat deze ook zeer belangrijk zijn in onze functie:

1. Netwerken
2. Guts
3. Verkopen van bedrijf en kandidaat


Netwerken
Van alle verschillende doelgroepen waar wij als Recruiters binnen Prowareness ons op focussen, één van de groepen waar wij ons op focussen zijn de ‘Agile Coaches’.
Deze vijver is erg klein, er is veel vraag naar Agile Coaches. Daarnaast wordt er veel van deze professionals gevraagd. Wij vinden het belangrijk om bijvoorbeeld met hen te kunnen sparren over Agile/Scrum, te weten wat hen bezig houdt, waar zij dagelijks mee bezig zijn en ook wat belangrijke competenties voor hén zijn om te hebben! Om dit goed te kunnen en goed te weten en relaties voor de korte- én lange termijn op te bouwen, besteden wij tijd aan netwerken. Aan het leren kennen van de mensen binnen de Agile Community. Dit betekent dat wij bijvoorbeeld zijn aangemeld bij diverse groepen en forums op LinkedIn, deelnemen aan interne- en externe kennisdelingsessies en ook zelf de Professional Scrum Training volgen.

Guts
Heb lef! Soms moet je ook een beetje brutaal (durven) zijn! Gewoon op de man af vragen of hij/zij openstaat voor een nieuwe uitdaging of het leuk vindt om eens kennis te maken. Denk niet na voor een ander en doe geen aannames!
In een detacheringtraject heb je vaak ook te maken met onderhandelen, tarieven, opzegtermijnen, contracten, noem maar op. Je zit vaak tussen twee vuren in; de klant en Prowareness. Recruitment is commercieel, laat jouw saleskwaliteiten zien en sluit mooie deals! Voor zowel de klant, de kandidaat en Prowareness.

Verkopen van bedrijf en kandidaat
Risico lopen en risico’s durven nemen hoort ook bij dit vak! Hoeveel gesprekken je ook hebt, hoeveel referenties je ook checkt, vragenlijsten je in laat vullen en rollenspellen je zal doen; je kan nooit 100% zeker weten of iemand echt geschikt is voor een uitdaging. Maar, als jij overtuigd bent van jouw kandidaat, verkoop deze dan ook aan jouw opdrachtgever. Dat kan jouw interne- of externe klant zijn. Breng de positieve punten aan het licht. Wordt er gevraagd wat is de aansluiting van de kandidaat met de functie? Ga op je gevoel af dat je als Recruiter hebt ontwikkeld, jij kent de kandidaat en de functie, go for it!

Hierbij hopen wij een aantal tips te hebben gegeven. Wij sparren er graag over, veel succes!


Reactie(s) [0]

Welke competenties dien je als Agile Recruiter te bezitten?

Door: Mirjam,    23-8-2013 10:23:32

Hallo Caroline en Stephanie,

Ik werk voor een overheidsorganisatie, die op dit moment een transitietraject start om van traditioneel naar agile te groeien. Ik had deze week een boeiend gesprek met een sollicitant waarbij de focus lag op zijn agility. ook was een belangrijk aspect om ons bedrijf aantrekkelijk te presenteren voor Agile-developers. Ook een beetje recruitement, maar niet met alle aspecten die jullie hierboven beschrijven. Ik besef wel dat het inderdaad belangrijk is om te gaan netwerken in de agile-community, hebben jullie tips voor groepen of forums? Ik ga in ieder geval naar Agile Open Holland op 13 september dat lijkt mij een mooie start.

Welke competenties dien je als Agile Recruiter te bezitten?

Door: Stephanie,    23-8-2013 10:44:40

Hallo Mirjam,

Dank voor jouw reactie, leuk!

Bekend raken in de Agile Community is inderdaad het allerbelangrijkste, en ik denk ook het leukste!

Daarnaast is het ook zaak om, wanneer je Agile Developers wil aanspreken, ook Agile te worden en te blijven. Maar daar zijn jullie mee bezig begrijp ik!

Bij deze zou ik jou dan ook van harte willen uitnodigen voor ons Event op 26 september; de Agile+ Market. Voor meer informatie wil ik je vragen de volgende link te bekijken: { Link }

Events om bij aan te sluiten die ik je zou adviseren zijn o.a:

- Meesterschap in Scrum

- Agile Conference

- Scrum Day Europe

- XP Days

Ook zijn er via LinkedIn enorm veel groepen/forums waar kennis wordt gedeeld, je kan via mijn LinkedIn een aantal groepen vinden (het zijn er redelijk wat):

nl.linkedin.com/in/stephaniekea

Ik hoop je hiermee te kunnen helpen. Wanneer je andere vragen hebt, laat het me weten!

26 september ben ik er ook bij, leuk je dan te ontmoeten.

Veel succes (ook met jullie transitie), en wellicht tot snel!

Jouw reactie

Onderwerp:
Naam:
Email:
Website:
Reactie:

Wil je reageren op dit artikel? Zeker doen! Vul bovenstaande velden in en je reactie wordt direct geplaatst! Wij behouden echter wel het recht om reacties achteraf te verwijderen die volgens ons ongepast zijn.