In een eerder blog beschreef ik hoe je Ikigai zich verhoudt tot meer persoonlijk geluk en succes in je werk en hoe zich dat uitbetaalt naar meer succesvollere teams en organisaties. So far so good, maar hoe vind je nu je Ikigai? Een vraag die velen na het lezen van Francesc Miralles en Héctor García ’s eerste boek ‘Ikigai’ ook stelden. Het kon dan ook niet anders of het vervolg – ‘Vind je Ikigai’ – vol praktische tips en oefeningen, zag een jaar later het levenslicht. Dit blog helpt je om gezamenlijk met collega’s, vrienden of familie, op zoek te gaan naar jouw Ikigai.

In essentie komt het hier op neer; je Ikigai vinden én naleven is keihard werken. In ‘Vind je Ikigai’ wordt naast het vinden van je Ikigai ook aandacht besteed aan algemene aspecten die zorgen voor een lang en gelukkig leven, zoals “trager leven”, matig intensief bewegen en gezond eten. Het boek geeft adviezen in hoe je deze aspecten in jouw leven kunt verwerken en daagt je uit om “groots te denken”. Maar de eerste stap is om op zoek te gaan naar jouw Ikigai. De hulp inroepen van anderen kan daarbij een zeer krachtig middel zijn!

Wise Crowds

Wise Crowds is een oefening uit een reeks “Liberating Structures”, een methode ontwikkeld door Henri Lipmanowicz en Keith McCandless. Je kunt deze vorm van “counseling” gemakkelijk faciliteren op je werk met wat collega’s, of gewoon thuis met een groepje vrienden en/of familie. Om echt uitgedaagd te worden, is het goed om een “multidisciplinair” counsel samen te stellen, met zowel mensen die je goed kennen, als mensen die je (nog) niet zo goed kennen. Zij kunnen juist vragen en ideeën geven die je zelf nog niet had bedacht.

De oefening

Bepaal wie zijn Ikigai jullie als eerste gaan ontdekken – dit is de cliënt. (De oefening rouleert iedere 15 tot 20 minuten, dus iedereen komt aan de beurt!) – 2 minuten

De drie overige personen krijgen nu de tijd om de cliënt te bevragen. Maak gebruik van Powerfull Questions (Wat, Hoe, Waarom-vragen). Je Ikigai bevindt zich op het snijvlak van Passie, Missie, Beroep en Roeping, dus vragen over die onderwerpen kun je zeker stellen. Maar denk ook aan vragen over verleden, heden en toekomst. Wat droomde je vroeger als kind? Wat wilde je worden? Wat zijn je succesverhalen op werkgebied uit het verleden? Waarom geeft jouw hobby je energie? Als geld geen rol speelt, hoe zou je de toekomst dan willen inrichten? Wees creatief, stel gekke vragen, zorg dat je ontdekt waar de cliënt van gaat stralen, of juist wanneer een onderwerp energie laat weglekken. – 5 minuten

Daarna draait de cliënt zich om. De counsel bespreekt onderling wat zij voor “advies” zouden geven aan de cliënt. Wat zij op basis van de voorgaande vijf minuten denken dat jouw Ikigai zou kunnen zijn. Omdat de counsel geen gezichtsuitdrukking van de cliënt kan zien, kunnen ze vrijelijk adviseren. Niets is fout! De cliënt kan notities maken, maar reageert nog niet. – 5 minuten

Tot slot draait de cliënt zich terug naar de groep en reageert op wat er is geadviseerd. Waar had je wel iets aan, wat past totaal niet. Kun je misschien je Ikigai beetpakken nu?

Afronding

De tijden kunnen verlengd worden, maar de ervaring leert dat een korte timebox ervoor zorgt dat je sneller essentiële vragen kunt stellen en ook sneller tot een advies komt. Neem natuurlijk wel de tijd om de oefening na vier rondes uitgebreid te bespreken! Wat leverde het jullie persoonlijk op, maar ook wat leverde het jullie als groep op? Hoe is het om met elkaar verhalen uit te wisselen over zoiets persoonlijks als jouw eigen Ikigai?

In het volgende blog bekijken we wat je kunt doen om jouw Ikigai tot uitdrukking te kunnen laten komen in jouw leven.

Sharing is caring! We vinden het leuk om verhalen uit te wisselen met elkaar. In Maart publiceren we om die reden de persoonlijke Ikigai’s van al onze medewerkers. Heb jij deze oefening onlangs gedaan? Of ben je op een andere manier bezig geweest met jouw Ikigai? Wij vinden het leuk als je jouw ervaringen deelt! Laat een bericht achter en wij helpen jou om je Ikigai (nog) meer tot uitdrukking te laten komen!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

*