Tijdens het werken met teams begon er bij mij iets te borrelen… een toevoeging op de Agile Coaching zoals we die nu toepassen. Persoonlijke begeleiding voor individuen die in een Agile omgeving werken, helpt hen, het team en daarmee organisaties nog beter te excelleren. De Personal Agile Coach (PAC) is geboren!

Agile-fit aan de slag!

Een Personal Agile Coach kan heel veel waarde bieden aan jou als Agile-individu. Juist voor de persoonlijke ervaringen en uitdagingen die je tegenkomt is het fijn om een coach uit het vak naast je te hebben staan.

Van Bronckhorst kreeg coaching van Advocaat in de tijd dat het hem – nog – niet lukte een kampioensploeg te vormen. Een jaar later hield hij de schaal omhoog. Ook andere top-coaches, Michelin-chefs, CEO’s en zelfs de meest fanatieke sporters (Rafael Nadal traint al jaren met een Personal Trainer), sparren regelmatig één op één met een leermeester, coach en/of trainer. Werken in het Agile domein vraagt behoorlijk wat van jou als persoon. Één op één ondersteuning is dus helemaal niet raar.

Laatste kilo’s

Stel je voor dat je nu eindelijk die laatste kilo’s af wilt vallen. Natuurlijk weten we wel hoe het moet; meer bewegen, minder/gezonder eten. We hebben er heel wat over gelezen, een aantal keren een bootcamp gevolgd en je probeert regelmatig wat blogs en vlogs van je favoriete dieet-guru mee te pikken. Het heeft je zeker al wat resultaat gegeven, maar je bent op zoek naar die specifieke punten op de i. Die voor joú van toepassing zijn wel te verstaan.

Niemand zal raar opkijken als je besluit een Personal Trainer in de hand te nemen. Hij of zij vraagt je huidige leefstijl uit en maakt een advies op maat. Daarnaast trainen jullie een aantal keren samen. In het begin regelmatig, daarna nog zo’n 1 keer per maand. Hij/zij weet je op die momenten uit te dagen de oefeningen net iets anders te doen. Je routine iets aan te passen. Of laat je kennis maken met nieuwe sporten en/of inzichten.

Groeiende Scrum Master

Je draait al een aantal maanden als Scrum Master mee in je bedrijf. Eigenlijk gaat het best goed, maar soms lijk je het team niet meer zo makkelijk te kunnen motiveren. Sterker, ze lijken het eigenlijk wel zelf af te kunnen en jouw hulp niet meer nodig te hebben. Misschien heb je een regelmatig een meeting met andere Scrum Masters om het hier over te hebben. Maar ook daar lijk je niet helemaal je ei in kwijt te kunnen. Gelukkig komt binnenkort jouw Personal Agile Coach de Sprint Retrospective bijwonen om vervolgens samen met jou een plan van aanpak te maken. Ook gaan jullie het hebben over jouw persoonlijke ontwikkeling. Zou je een stap kunnen gaan maken in Scaling bijvoorbeeld?

Programma Manager met uitdagingen

Als Programma Manager zit je midden in de Agile transitie. Feature-teams leveren keer op keer waarde op en het eerste PI evenement was een groot succes. De Agile-trein(en) rijdt en begint lekker op snelheid te raken. Nu wil het bedrijf een stap maken binnen Portfolio Management. Een mooie uitdaging, maar hoe pak je dat aan? En hoe houd je daarbij jezelf staande? Welke aspecten van (persoonlijk) leiderschap kun je nog ontwikkelen en hoe doe je dat? Met je PAC wissel je ervaring uit, maar oefen je ook daadwerkelijk een aantal gesprekken. Je staat stevig in je schoenen en het Portfolio Management maakt mede dankzij jou, grote stappen.

Persoonlijke begeleiding = begeleiding op maat!

De Personal Agile Coach moet bij je passen. Net als in Personal Training, Loopbaancoaching of andere één op één begeleiding, is “de klik” misschien wel het allerbelangrijkste. Daarnaast zijn er verschillende manieren van coaching en begeleiding. Ook die moet aansluiten. Zo kun je afvallen door je regelmatig af te laten beulen door een oud-militair, maar kun je ook kiezen voor yoga- en/of pilates work-outs. Net wat het best bij jou past. De Personal Coaches van Prowareness zijn minstens zo divers. Samen met jou beslissen we welke persoonlijke begeleiding het beste bij jou past. Begeleiding op maat dus. You On!

Prowareness biedt training en consultancy in het Agile-domein. Persoonlijke Coaching is daarbij ook een van de mogelijkheden. Voor meer informatie, neem contact op met a.karsten@prowareness.nl

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

*