Recruiter in een Agile omgeving…oftewel Agile Recruitment. Snel kunnen inspelen op veranderingen in de omgeving. Binnen Prowareness is dit de standaard, maar bij heel veel organisaties niet meer dan een vaag begrip. Hoe wij dit doen? Zo ziet een week als Recruiter bij Prowareness eruit!

Maandag

Maandagmorgen. De wekker gaat. Lekker weekend achter de rug en met wat frisse tegenzin stap ik onder de douche. De tweede week van de sprint staat voor de deur. Vorige week ging erg goed, dus die lijn moeten we deze week doortrekken om de sprint goed af te sluiten. Nog snel even mijn mail checken op mijn telefoon voordat ik de auto in stap richting kantoor.

Eenmaal de parkeerplaats opgereden zie ik dat het alweer lekker volstaat. Waarschijnlijk zijn er veel trainingen vandaag op kantoor. Eenmaal boven aangekomen groet ik de dames van de receptie en pak ik snel mijn eerste bakje koffie en maak ik mijn ontbijt klaar.

Mijn laptop heeft net als ik wat last van opstartproblemen merk ik. Over een half uurtje beginnen we met de recruitment weekly, dus nog even snel kijken op LinkedIn of ik berichten heb ontvangen en mijn forecast cijfers bijwerken. Ik start onze weekly met het bericht dat het doel van Team Amsterdam voor deze sprint twee aannames was en ik denk dat die deze week kunnen lukken. Dit zijn twee Agile Coaches die erg goed bij het team en Prowareness passen. Daarnaast heb ik deze week vier kennismakingen en zijn er nog drie tweede gesprekken met Team Leads van Team Amsterdam. Om ervoor te zorgen dat we in een constant tempo kunnen blijven aannemen ga ik deze week mijn best doen om veertig nieuwe profielen te vinden en te benaderen.

Na de wekelijkse update met de recruitment groep heb ik aansluitend een meeting met Denny de Waard, onze Managing Director. We gaan het hebben over hoe we recruitment kunnen verbeteren en hoe we er als groep voor staan. Ik loop na een uurtje naar buiten met de opdracht om te kijken naar nieuwe recruitment systemen.

Het is alweer elf uur en dat betekent dat ik met mijn Entrepreneur van de regio Amsterdam de week ga doornemen om een inzicht te krijgen in de pipeline. Hij is tevreden met het aantal mensen waarmee we in gesprek zijn en ziet mooie profielen voorbij komen.

De klok slaat twaalf uur en dat betekent dat er lunch klaarstaat. Even de laptop dicht zodat ik het, na de drukke ochtend, met mijn collega’s kan hebben over het weekend.

Na de lunch neem ik de tijd om mijzelf te concentreren op het schrijven van een blog. Afgelopen vrijdag hebben we met het team tijdens onze Team Time afgesproken dat iedereen over een maand een eerste versie van een zelfgeschreven blog aan zou leveren zodat we deze met elkaar kunnen reviewen. Dit om te zorgen dat we als regio meer content creëren zodat we van elkaar kunnen leren en nog meer zichtbaarheid krijgen in de markt.

Dinsdag, woensdag, donderdag

De rest van de week vliegt voorbij! Elke morgen starten we met een daily om ervaringen te delen, elkaar te helpen en te challengen. Daarna gaan we allemaal aan de slag. Er staan nog wat gesprekken op de agenda en er zijn ook nog een aantal tweede gesprekken. Donderdag hebben we onze tweewekelijkse Recruitment Excellence On waarbij een van de Recruiters de sessie faciliteert in het kader van kennisdeling. Deze keer hebben we het gehad over hoe we ons moeten profileren op LinkedIn. Super waardevol en leerzaam!

Vrijdag

Vrijdag is altijd een vrij hectische maar gezellige dag. Het is namelijk de dag dat de consultants naar ons hoofdkantoor in Delft komen en we van één tot vijf uur teammeetings hebben. Deze vrijdag staat in het teken van het afsluiten van de sprint, ook wel de Big Sprint Day genoemd. Hierbij nemen we als team de tijd om terug te blikken op de afgelopen twee weken en vooruit te kijken naar de aankomende sprint. Vanaf drie uur zijn de open spaces. Dit zijn drie blokken van een half uur waarbij we aan kennisdeling doen of sparren met elkaar. Ik hang snel een stickie op om het met een van de consultants te hebben over een recruitment training die ik samen met hem wil geven aan het team. Dit om samen met het team te kijken hoe zij zelf ook kunnen recruiten.

Het is kwart voor vijf. Bijna tijd voor Bier & Bitterballen maar vooral WEEKEND! We sluiten onze Big Sprint Day af met een recap over hoe vandaag is gegaan en wat we van elkaar hebben geleerd. Na het delen lopen we met zijn alle richting de receptie waar de snacks op ons staan te wachten. Ik pak wat biertjes voor het team en we luiden gezellig met elkaar het weekend in.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

*