Zonder respect en begrip voor de huidige situatie kun je niet duurzaam veranderen. Bedrijven en mensen vertrouwen op huidige processen, structuren en overtuigingen. Veel successen zijn daarmee bereikt en het voelt goed. Waarom zou je het vertrouwde inruilen voor onzekerheid?

Coaches (aan de rechterkant op de tekening) van Agile Transformaties zijn overtuigd van de kracht van Agile. Ze kunnen de voordelen dromen en alle nadelen van het oude zonder moeite opsommen. Scrum, Kanban en SAFe hebben geen geheimen voor deze coaches. Die expertise heb je ook nodig, maar zonder verbinding met het huidige is dit voor veel organisatie en mensen “ver van mijn bed”. Daarmee een onbereikbaar doel.

De Agile coach zal een respectvolle verbinding moeten leggen met de huidige structuren, processen en overtuigingen. Inzicht in de herkomst is een cruciaal ingrediënt van impactvolle coaching. De coach moet terug naar de andere kant van de hobbel (change bumb) om mensen, teams en organisaties mee te nemen.

Met begrip voor mens en organisatie raak je vertrouwd met de achtergronden en kun je stapje voor stapje een transformatie realiseren. Door de ander het tempo te laten bepalen ontstaat er wederzijds vertrouwen. Het vertrouwen en de verbinding waarmee je als coach impact maakt.

6 Tips voor Agile coaches:

  1. Wees je bewust van je eigen overtuigingen en beperkingen
  2. Verdiep je in de oorsprong van de huidige situatie. Denk en spreek hierover met respect en begrip
  3. Neem de tijd om mensen en teams mee te nemen in de transformatie. Geef ruimte als de wil om te veranderen er (nog) niet is
  4. Wees onbaatzuchtig, het gaat om het succes en geluk van de ander (mens en organisatie)
  5. Waardeer iedere beweging, ook al zou je zelf sneller willen
  6. Doe aan actief stakeholdermanagement, directie en managers willen meestal sneller dan de organisatie kan veranderen. Deel de voortgang, successen en je zorgen. Betrek ze en zet ze in om de transformatie te realiseren

Ben je Agile coach of senior Scrum Master en wil je jouw coaching vaardigheden verder ontwikkelen? Schijf je dan in voor de nieuwe training van Prowareness voor coaches die impact willen maken in een organisatie.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

*