Persoonlijke ontwikkeling is hard werken. En het is niet zomaar werken. Om in Cynefin termen te spreken; het is complex werk, misschien zelfs wel chaotisch nu en dan. Hoe kun je stellen dat persoonlijke ontwikkeling complex is? De Stacey-matrix is velen van jullie waarschijnlijk bekend en is gemakkelijk toe te passen op persoonlijke ontwikkeling.

Stacey-matrix voor Persoonlijke Ontwikkeling

“Scoor” jezelf op 3 assen:

  1. What I’m aiming for (clear – unclear)
  2. How I’ll get there (known – unknown)
  3. Do I need any number of other people? (zero – a lot)

Waar in het diagram kom je dan uit?

Mocht je in het simpele domein uitkomen; waar wacht je nog op dan! Ga het doen! Mocht je in het gecompliceerde domein zijn beland; maak een plan en voer het uit. Een coach kan je helpen het plan op te stellen en je er vervolgens aan te houden.

Complex werk

De meest mensen zullen echter in het complexe gedeelte uitkomen. Want het is best ingewikkeld om te bedenken waar je nu eigenlijk heen wilt en hoe je daar gaat komen. Complex werk kun je het beste “empirisch” aanpakken. Ontwikkel een visie vanuit een krachtige “waarom”. Breng focus aan in de doelen die je jezelf van daaruit stelt. Breek je doelen op in kleine, haalbare stukjes. Ga vervolgens met die kleine stukjes aan de slag en evalueer regelmatig – zowel met je zelf, als met de mensen om je heen – of je op de goede weg bent en blijft. Wees transparant en zorg voor regelmatige inspectie en adaptatie.

Hoe werk jij?

Mocht je na het stellen van de drie vragen in het chaotische domein terecht zijn gekomen; geen probleem. Ook daar kun je gebruik maken van korte “ontwikkel cycli”. Richt je dan eerst op het ontdekken van je eigen talenten en dromen, zodat er meer duidelijkheid komt in wat je wilt. Meer regelmatige coaching kan je helpen daar (snel/sneller) achter te komen.

Hoe schat jij het werken aan je persoonlijke ontwikkeling in? En ben je op een adequate manier bezig met je eigen ontwikkeling? Ik ben benieuwd naar jullie ervaringen!

Agile Personal Development & Coaching helpt je met een empirische aanpak voor jouw persoonlijke ontwikkeling. In de 1-daagse training maken we jouw eigen visie transparant en brengen we focus aan. Vervolgens starten we direct jouw eerste sprint!

In het coachingstraject blikken we regelmatig met jou terug én vooruit. We helpen je op koers te blijven en nieuwe dingen te proberen. Zoals Tony Robbins terecht zei:

“Everybody needs a coach, whether it’s a top level executive, a graduate student, a homemaker, a homeless person or the President of the United States.”

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

*