Om de vraag naar Agile Coaches en Scrum Masters binnen (middel)grote organisaties te beantwoorden, presenteert Prowareness een nieuwe dienst: Agile Professionals. De dienst biedt het beste van twee werelden: focus op kwaliteit en het opleiden van Scrum Masters tot Agile Coaches.

Managing Partner van Prowareness Denny de Waard vertelt over het ontstaan van Agile Professionals: “In de afgelopen periode hebben wij een stijgende behoefte opgemerkt vanuit onze klanten om meer Scrum Masters en Team Consultants in te zetten. Wij begeleiden vooral grote transities, waarbij meerdere Agile Consultants een transformatie naar Agile realiseren en niet zozeer losse teams begeleiden. Ervaren Agile Coaches zijn schaars in de markt en geven daarom vaak ook nog veel externe trainingen waardoor zij (nog) minder inzetbaar zijn. Met Agile Professionals bieden wij een leergang waarbij wij Scrum Masters versneld opleiden tot Agile Coaches.”
Specifieke klantfocus bij de begeleiding van teams
De Waard vervolgt: “Wij vinden kwaliteit en betrokkenheid belangrijk, maar door onze volle planning is daar niet altijd ruimte voor. Dat gaan we veranderen! Alle Agile Professionals krijgen één specifieke klantfocus. Daarbij zorgen wij ervoor dat deze consultants vrijwel geen nevenactiviteiten uitvoeren, zoals bijvoorbeeld het verzorgen van externe trainingen. Daardoor ontstaat de tijd en de ruimte om de klant echt gericht te helpen en aanwezig te zijn als het team dit nodig heeft en niet zozeer op afspraak. Onze professionals moeten de teams die zij begeleiden door en door kennen. Daarom richten zij zich op een, maximaal twee, team(s) en zijn daar gericht bezig met verbetering.”

Doorpakken in de toekomst naar sneller en wendbaarder ondernemen
“Klanten van Agile Professionals hebben naast de genoemde teamfocus tevens het voordeel dat deze consultants worden opgeleid tot Agile Coach.” Denny licht verder toe welke voordelen deze leergang biedt voor organisaties. “Er is een grote vraag naar ervaren Agile Coaches, maar wij zien vaak dat juist die benodigde ervaring ontbreekt bij Scrum Masters. Met deze leergang helpen wij onze klanten niet alleen nu met dedicated coaches, maar kunnen wij samen eenvoudig doorpakken wanneer naast de IT-teams, de organisatie over de hele breedte de Agile werkwijze wil adopteren. De Agile Professional kent de organisatie dan al door en door en heeft in diezelfde periode van ons alle handvatten, tools en ervaring verkregen om te helpen bij deze transitie.”

Van Scrum Master doorgroeien tot Agile Coach
Met deze leergang ontstaat er voor Scrum Masters met ambitie een veel gevraagde groeikans. Als Agile Professional is het mogelijk om versneld en gericht door te groeien en niet alleen praktische ervaring op te doen. Zo biedt Prowareness tevens een ontwikkelplan waarbij alle tools en handvatten verkregen worden voor een toekomst als Agile Coach. Het doel van de Agile Professionals is om dit jaar te groeien naar 50 Agile Professionals.

Ben of zoek jij een Agile Professional? Check voor meer informatie dan snel prowareness.nl/agile-professionals!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

*