Ken je dat? Een gevoel van weerstand, wegsluipende energie, een intense drang dat iets anders moet in je huidige rol om je (werk)geluk te behouden. Je kunt je vinger er nog niet opleggen wat het precies is, maar je voelt overduidelijk dat het niet klopt.

Zo voelde ik me ook, nu zo’n 6 maanden geleden. Vastgezogen in de waan van alle dag, binnen een specialistische marketingrol. De omgeving lijkt klein, in hokjes ingedeeld en je kunt niet doen waar je goed in bent, waar je energie van krijgt en wat dus het beste in jezelf naar boven haalt. Je voelt dat je meer nodig hebt, meer stimulans, samenwerking, (persoonlijke) groei, maar de organisatie voelt helaas niet hetzelfde. Je ervaart ook wat dit met de mensen om je heen doet, je zo gewaardeerde collega’s. Men blijft klein en levert dat geen wat hen opgedragen wordt, maar dan vanuit een soort van Pavlov-gedrag in plaats vanuit innerlijke kracht en geluk. Je werkt in een omgeving die maar niet uit de hokjescultuur lijkt te willen stappen en alleen focust op het eindresultaat: omzet.
Herken je dit? Geloof me, dan is dit het moment om jezelf te vertellen: Run Forest, RUN!”.

Vanuit mijn overtuiging over de kracht van een individu, wist ik eerlijk gezegd al geruimere tijd dat dit niet de juiste manier moest zijn. Maar omdat ik dus niet precies wist wat het was, moest ik mijzelf eerst letterlijk buitenspel laten zetten en daardoor even resetten voordat ik overtuigd was: dit nooit meer. Achteraf had het dan ook niet nodig hoeven zijn op deze manier, want het was een harde les. Maar ach, al doende leert men. En weet je wat? Laat je daar nou ook net door groeien! (past tevens perfect binnen Agile. zoals je straks zult lezen 😉). Door mijn ervaring kan ik er misschien wel voor zorgen dat jij de ‘symptomen’ eerder kunt benoemen en eerder kunt beslissen wat te doen. Ik hoop je te inspireren om gericht actie te ondernemen als dit is wat je zoekt. Lees vooral verder als je de volgende stellingen met ‘ja’ beantwoordt:

  • Ik wil groeien;
  • Ik wil energie krijgen in wat ik doe;
  • Ik wil mensen en organisaties beter maken.

Let’s go!

Op zoek naar de volgende stap in mijn carrière kwam er een cadeautje op mijn pad: Agile consultancy. Ik kende het begrip Agile vanuit de categorie ‘trendy golfbaan-woord’, maar ik had me nog nooit verdiept in de overtuiging die erbij komt kijken. Zodra je namelijk de Agile-wereld binnenstapt merk je dat alle boxjes worden ingetikt die de eerdergenoemde belemmeringen veroorzaakte en dat al die weerstand ineens vrij specifiek gedefinieerd wordt. Het is dus absoluut meer dan een trendy woord, het is een mindset waar je in moet geloven. Met alleen de verkondiging van het woord ga je de wedstrijd niet winnen, je moet het voelen, doorleven, ademen. Klinkt dit misschien iets te zweverig? Laat me het iets concreter voor je maken.

Je hebt verder gelezen, dus je herkende jezelf in de Agile-leek-omschrijving en je kon ‘ja’ antwoorden op de 3 stellingen. Je voelt dus dat er op dit moment iets niet klopt en het heeft te maken met de omgeving waarin je zit en voelt dat je niet verder komt. Als je dan door verandering te omarmen en op continue basis te reflecteren, ook gaat voelen dat het ineens wel gaat kloppen en dat je leert en groeit naar datgene dat bij je past, dan is het toch ineens niet zo zweverig meer? Dan zijn het feiten in plaats van gevoelens. Feiten die bij jou passen en een betere versie van jezelf kunnen maken.

Past Agile bij mij en binnen mijn organisatie?

In de chaos van alle definities, toepassingen en frameworks die je online kunt vinden rondom Agile, ben je snel geneigd om conclusies te trekken en aannames te doen. Iets met wendbaarheid, lenigheid van organisaties, stamt uit IT-wereld, zal wel technisch zijn. Laat dat nou juist alles zijn wat je niet moet doen. Agile draait namelijk om experimenteren, hypotheses doen en deze vooral valideren voordat je aannames doet. Eigenlijk is Agile een heel breed begrip en niet per definitie alleen op organisaties van toepassing, want ook op persoonlijk vlak zitten er veel lessen in. Het gaat erom dat je uit een hokje en vooropgestelde definities stapt. Vanuit onze natuur zijn we geneigd binnen bekende kaders te blijven omdat we aannemen dat we bepaalde dingen niet kunnen, durven of horen te doen. Wat als je die gedachten nou eens opzijzet? Je de stap in het diepe eens waagt en probeert jezelf te stretchen, de moed hebt om te proberen met absoluut een kans om te falen, maar dat het oké is om te vallen en weer op te staan, want daar leer je juist van. Weet je bijvoorbeeld nog de eerste lessen toen je klein was? Zwemmen zonder bandjes en bang zijn om te verdrinken, de bocht te scherp nemen op de dag dat je zijwieltjes eraf mochten wat vervolgens resulteerde in een mega schaafwond op je knie? Dat zijn de momenten waarop je leerde en de volgende keer het gelijk al iets beter ging. Of voor sommige mensen, het pas twee keer later beter ging (guilty!).

Door te leren maak je jezelf breder in kennis, in plaats van jezelf dieper in te graven. Je zult zien dat het niet alleen jezelf sterker maakt, maar ook de mensen om je heen en dus ook de organisatie waarin je werkzaam bent. Je bent kwetsbaarder, wendbaarder en kunt jezelf op meerdere vlakken inzetten. Het gaat er niet om dat je in plaats van een specialist ineens een alleskunner gaat worden, want je kunt nooit in je eentje alles weten. Maar, je kunt wel precies dat ene steentje bijdragen. Vanuit jouw unieke kracht en met jouw energie. Zo stimuleer je de mensen om je heen om precies hetzelfde te doen en dan maken we samen de omgeving een beetje beter en wendbaarder.

Als je weer even teruggaat naar de kern van die Agile-definitie, dan zie je dat hij niet zo specifiek is als de eerste aannames die je wellicht gedaan hebt. Je kunt hem vertalen naar een definitie die bij jou past en binnen jouw omgeving en het biedt je houvast in het maken van bepaalde keuzes. We leven op dit moment in een snel veranderende wereld, waarbij ontwikkeling en groei op allerlei vlakken centraal staan. Agile gaat jou en je organisatie hier absoluut bij helpen. Je gaat op zoek naar de kracht van het individu en verbindt ieders kracht tot een team dat niet alleen effectiever, maar ook sneller kan voldoen aan die snel veranderende vraag binnen en buiten een organisatie. Zo ben je klaar voor wat er komen gaat op zowel de korte als lange termijn.

Voel je de overtuiging al borrelen? Als je persoonlijkheid deze mindset omarmt heeft, dan kun je ook het voortouw nemen in jouw organisatie en op zoek gaan naar een juiste fit. Veelal begint dit met het toepassen van een Agile-framework zoals bijvoorbeeld SCRUM. En welke rol binnen dit framework is er dan voor jou weggelegd? Begin met jezelf te verdiepen in de materie via bijvoorbeeld literatuur, blogs, trainingen of lezingen. Bij Prowareness hebben we veel kennis in huis die we maar al te graag met je willen delen. Schrijf je in voor één van onze trainingen (www.agileacademy.nl) of neem contact met ons op voor een lezing of coaching-sessie. Zo zul je net als ik stapje voor stapje de wereld van Agile gaan ontdekken en ervaren dat je energie weer helemaal terugkomt. First step for a strong individual, one giant leap for mankind! 😉

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

*